+31207749926 [email protected]

Waarom de pinguïn het perfecte logo van Klantspotter is

Aaibaar, sociaal, uitmuntend in communiceren en hele goede luisteraars. Dat zijn enkele kenmerkende eigenschappen van de pinguïn.

Niet vreemd dus dat wij juist dit dier kozen als logo van ons bedrijf. De pinguïn past perfect bij het specialisme van Klantspotter: binnen grote groepen precies de juiste persoon op het juiste moment bereiken. Want dat is wat de pinguïn kan. En wat Klantspotter doet.

De kracht van Pinguïns 

Pinguïns zijn zeer effectief in hun communicatie. Ze moeten wel, want ze lijken immers erg op elkaar. Ook moeten pinguïns vaak onder erbarmelijke omstandigheden samenwerken om hun kroost groot te brengen.
Gelukkig hebben ze een uitmuntend gehoor. Ondanks dat ze geen zichtbare oren hebben, kunnen pinguïns van veraf hun kroost herkennen door het geluid wat ze maken. Elke pinguïnroep is anders en dankzij de perfecte oren kunnen pinguïns hun partner en kroost tussen duizenden herkennen.Net als Klantspotter jouw ideale klant uit duizenden weet te selecteren.

Pinguïns herkennen de roep van hun partner en baby’s doordat de melodie, de toon en de timing verschillend zijn. En laten dat nu ook net kenmerken zijn van Klantspotter: met onze tone of voice herkennen we de juiste persoon op het juiste moment.

Drie belangrijke oproepen

1. De contactroep helpt bij het herkennen van andere leden van de pinguïnkolonie. Wist je dat deze contactroep van keizer en koningspinguïns tot een kilometer uit de buurt is te horen. Dat betekent gegarandeerd aandacht, precies wat je bij (potentiële) klanten wilt oproepen.
2. De displayoproep is de meest complexe van alle oproepen. Partners in de kolonie gebruiken het om informatie over territoriale, seksuele en individuele wensen over te brengen. Wij vergelijken het graag met het duidelijk maken van interesses bij klanten via advertenties.
3. De dreigingsoproep is de meest eenvoudige. Hij wordt gebruikt om het territorium te verdedigen en andere leden van de kolonie te waarschuwen voor roofdieren. Wij gebruiken het om klanten te waarschuwen voor verkeerde keuzes…:-)

 

Kortom, pinguïns zijn de perfecte vertegenwoordigers voor Klantspotter. En omdat we ondertussen ook enthousiast zijn geworden over deze bijzondere vogel, nog enkele leuke weetjes.
• Omdat pinguïns op het land geen vijanden hebben, vertonen wilde pinguïns geen bijzondere vrees voor menselijke toeristen.
• De ouders zorgen net zolang voor hun jong totdat het sterk genoeg is om zelf te jagen.
• De opvallende kleuren van het pinguïnpak zijn een kwestie van camouflage. Als ze zwemmen zijn ze van bovenaf niet herkenbaar in de duistere diepten van de oceaan. Van onderen gezien zijn hun witte buiken verborgen tegen het heldere oppervlak van het water.

 

Ook fan worden van pinguïns?

Bekijk de film “Listen to your heart”. Het biedt vijf schitterende minuten met beelden van een onderzoekteam met keizerspinguïns